Koen en Erik Go Azie !!!!

Bali, Lombok en Gili Trawangan (rondreis met onze 'gasten')

Bali, Lombok en Gili Trawangan 22 juni t/m 5 juli 2009.

Hallo allemaal,

De afgelopen tijd hebben we zo veel gedaan en was er niet altijd internet beschikbaar, vandaar dat de ' update' even op zich heeft laten wachten. Van onze 'gasten' (ouders van Koen en Wim en Ria Verschuren) begrijp ik dat ook hun familie en vrienden graag een beetje meereizen met hen tijdens hun reis in Bali, Lombok en Gili Trawagan. Welkom.

De eerste volle dag dat onze 'gasten' op Bali waren (ze verwennen ons overigens heel goed, waardoor we weer aardig op gewicht gekomen zijn ha ha) hebben ze op een relaxt tempo Kuta verkend. Koen en ik hebben die dag een surfboard gehuurd en ons gewaagd aan de geweldige golven. (ja Edwin, je moet hier echt een keer heen komen, echt SUPER. Zeker voor jou als geoefende surfer).

Voor ons als 'surfwannabees' was het die eerste dag nog vrij lastig. We hadden een paar uur een boardje gehuurd dat vergelijkbaar is met ons eigen surfboard in Nederland. Die dag maar een paar 'rides' op de golven gemaakt (stel je er nog niet veel bij voor ha ha ). s' Avonds heerlijk gegeten in een van de vele tentjes in Kuta.

Woensdag 24 juni hebben we de hele dag een busje met chauffeur gehuurd en zijn we o.a. naar Tanah Lot geweest, waar PRWR (Piet, Riet, Wim en Ria) zich door een Balinese priester hebben laten zegenen voor 'good luck'. Nog een ander tempelcomplex bezocht dat gelegen was in een heel mooi park. Een tussenstop gemaakt bij een Monkey Forrest (apenbos) en daar een rondwandeling gemaakt. De brutale apen kregen het al snel voor elkaar om bij zowel Piet, als bij Koen het flesje water weg te graaien. Vervolgens een rustig plekje op te zoeken en dan de dop er af te draaien en lekker helder bronwater te drinken, ha ha. Aan het einde van de dag hebben we ons naar Jimbaran laten brengen. Hier hebben we heerlijk met de voetjes op het strand de zonsondergang bekeken om daarna een heerlijk vers visje te eten gegrild op de BBQ. Op Jimbaran zitten een groot aantal visrestaurantjes, direct aan zee, die hun verse vangst van die dag graag voor het oog van de gast bereiden. Geweldig leuke mooie en leuke setting en, voor de visliefhebber, een heerlijke maaltijd.

De dag erop hebben Koen en ik wederom benut om te golfsurfen. Nu een wat groter board gehuurd (rastaboard) en dat ging weer een stuk beter. Ook de golven waren beter voor beginners vandaag. Ze kwamen in rustige gelijkmatige setjes aan de kust en de branding was goed door te komen. (niet zo ploeteren als eergisteren en vorig jaar in zuid frankrijk). Heel stoer achter de branding, zittend op het board, gewacht op de perfecte waves en ze ook nog een aantal keer goed benut. Echt, echt heel gaaf als je op je board staat en de golf af kunt surfen. (en het lukte ook nog).

Op vrijdag 26 juni zijn we naar Ubud gegaan en hebben daar ingecheckt in Owati Hotel. Mooie Balinees ingerichte kamers, gelegen aan een leuke tuin met zwembad en uitzicht op de rijstvelden.

Ubud is een stadje waar veel kunstenaars wonen en werken. Er zijn dan ook veel galerieën en winkels waar je kunst kunt kopen.

Zaterdag zijn Koen en ik (georganiseerd) een dag gaan raften. Vooraf hebben we onze eerder opgedane Aziatische onderhandelingstechniek gebruikt en hebben we uiteindelijk $55,- betaald voor 2 personen voor een trip die aangeboden wordt voor $65,- per persoon. Gaandeweg hebben we geleerd zie je wel. Natuurlijk gebruiken we die techniek ook om PRWR te adviseren bij het onderhandelen. (al snel veel verdiend).

Terwijl Koen en ik, op de toch nog redelijk wilde, rivier dobberde en zelfs een dam af zijn gegaan van 4 meter hoog waren PRWR bezig met een dagtrip Ecotour Ubud. Ze waren al vroeg opgepikt bij het hotel en zijn toen naar de vulkaan gereden om,met uitzicht op de vulkaan, te ontbijten. Vervolgens een plantage bezocht, koffiebranderij etc. En natuurlijk geproefd en gekeurd. Daarna op de fietsen gestapt en door de rijstvelden en authentieke plaatsjes een schitterende tocht gemaakt. Ook bij een local family een kijkje in huis genomen. Dat is toch wel effe wat anders dan thuis.

De laatste dag in Ubud hebben Koen en ik de gids uitgehangen en zijn we rondom Ubud de rijstvelden in gegaan. Leuke wandeling gemaakt door de rijstvelden en Ubud zelf. Bij een kunstenaar die tussen de rijstvelden aan het werk was nog kunst gekocht.

Na zo'n wandeling moet er natuurlijk gerelaxt worden en Riet en Ria laten zich lekker masseren met een aromattherapiemassage. En zoals elke avond vinden we nu ook weer een goed restaurantje waar we gezellig een hapje eten. Aan goede restaurantjes in, zeker in Ubud, geen gebrek.

Maandag 29 juni door gegaan naar Padangbai (oostkust van Bali). Dit is de havenplaats waar vanuit je de overtocht naar Lombok maakt. Hier hebben we de nacht doorgebracht in 3 kleine basic bungalows. Voor PRWR was het douchen en toiletteren in de open lucht, elke hut had namelijk een open air badkamer, weer een nieuwe (en lachwekkende) ervaring. Bungalow was vrij basic maar prima, en voor de prijs $10,- per nacht per bungalow voor 2 personen, inclusief ontbijt, hoef je het niet te laten. Of niet dan?!

S'Middags zijn we naar een 'verborgen' strandje gegaan ('Bloo Lagoon') en daar hebben we Piet en Ria kennis laten maken met de onderwaterwereld van Bali door te snorkelen. Er stond een flinke stroming dus aan de hand de zee in. Maskertje op, snorkel in de mond en koppie onder. Een paar meter uit de kust zit je al tussen de tropische vissen en koraal. Wim en Riet, beiden geen echte zwemmers, durfen het toch niet aan. Wim neemt staand in het water wel een kijkje met het masker onder water maar is nog net niet ver genoeg de zee in om de schitterend gekleurde vissen te kunnen zien.

Dinsdag 30 juni (verjaardag Edwin, we hebben je een aantal keer geprobeerd te bellen maar helaas is dat niet gelukt. Alsnog hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag jongen! Is de sms wel aangekomen?)

Vandaag de overtocht naar Lombok. De veerboot waarop we ingescheept worden is een oudje uit 1952 dacht ik. Het is echt een grote bonk roest en hij vaart erg traag. We doen er ruim 5 uur over om de overtocht te maken en het is bepaald geen cruiseschip of loveboat. Maar ook weer een nieuwe ervaring voor PRWR. Ze houden zich goed staande tussen de overwegende meerderheid van basic backpackers en locals. Al is het met koffers wel een heel gesjouw en dan blijkt een rugzak toch weer wel erg handig. De zee is gelukkig rustig vandaag waardoor we ons geen zorgen maken over de veiligheid. Vanuit de haven gaan we naar Sengigi waar we inchecken in een lekker hotel met zwembad.

De volgende dag hebben Koen en ik een scooter gehuurd en zijn we langs de kust gereden. Een aantal hele mooie resorts en huizen gezien aan zee. Er is ook nog veel ruimte open aan zee, waarschijnlijk zal dat over een aantal jaar ook wel minder zijn helaas. Lombok blijkt toch veel meer charme te hebben dan ik in eerste instantie verwacht had. Bij een mooi strandje en snorkelspot de handdoekjes op het strand gelegd en genoten van de zon en zee. Die dag zijn PRWR in Sengigi langs het strand gelopen en hebben ze kennis gemaakt met een aantal locals (manicure en verkopers) en hebben ze enorm gelachen met die mensen. S'Avond gegeten bij een kerel die PRWR de dag hiervoor tegen waren gekomen en die hen in het nederlands uitnodigde om in zijn restaurant te komen eten.

Donderdag 2 juli auto gehuurd om de komende dagen een rondje Lombok te gaan maken. Omdat we echt niet alle bagage in dat autootje krijgen maken we allemaal een 2 daags taske met de hoognodige spullen die we denken nodig te hebben. Lekker basic. Via Mataram (hoofdstad Lombok) rijden we naar Kuta aan de zuidkust van Lombok. (Surfspot met enorm hoge golven en way to dangerous voor ons als surfwannabees). De rit er heen laat ons veel van Lombok zien.

Hoe zuidelijker we komen hoe eenvoudiger de mensen wonen. Waar komen we terecht? Maar dan zo te midden van eigenlijk niets is er een dan een hotel “Mathahari” en dat ziet er dan weer prima uit om een nachtje te verblijven. s”Middags zijn Koen en ik nog verder langs de kust gereden en hebben we bij een aantal surfspots gekeken. Helaas was het te dangerous om te surfen, ook voor de geoefende surfers. Van een local begrepen we dat er s'ochtends wel gesurfd was maar dat het nu te gevaarlijk was. Wel mooi om te zien hoe de golven hier op de kust beuken. PRWR hebben te voet de kust verkend en over het strand, waar ook de vissekoppen van de vangst van vandaag en/of gisteren lagen, gewandeld. Ze hebben zich ook verbaast over de manier waarop de locals hier wonen. Heel erg minimaal. In Kuta Lombok zijn we alleen een paar echte surfers tegen gekomen. Andere toeristen zie je hier eigenlijk niet.

De dag erop weer in de auto gestapt en over enorm slechte wegen, heeeeeel veel kuilen en gaten, doorgereden naar het binnenland van Lombok. Uiteindelijk aangekomen in Tetebatu.

Het verdere verhaal volgt z.s.m.. We zitten nu op Gili Trawangan en het weer, de omgeving en de hut is way too beautiful om nog langer achter de laptop te zitten.

Maar het zal jullie wel duidelijk zijn dat we allemaal erg genieten van al het moois dat Bali en Lombol te bieden hebben. Het is een waar paradijsje en we willen eigenlijk geen van allen hier vandaan.

De kids en de kleinkinderen worden natuurlijk enorm gemist door de opa's en de oma's. Heel veel lieve groeten vanaf Gili Trawangan.

Piet en Riet,

Wim en Ria,

Koen en Erik.

cokkie en ellis

He Erik en Koen,

Wij zijn net terug van onze vakantie dus ik liep een beetje achter in jullie reisverhaal.
Lief dat jullie nog aan ons gedacht hebben wat betreft de outdoor artikelen.
Helaas is het dus toch Bever geworden. Kost wat maar dan hedde ok wa.
Tjonge jullie verhalen blijven super en wat een leven.....
De afgelopen 3 weken hebben we jullie een klein beetje jullie nagedaan hahahahah.
Geniet ze samen en met jullie gasten.
Groetjes uit Dongen.

MELS

Hoewel het hier nog steeds super weer is, zit ik toch met enige jaloezie jullie verhaal te lezen. We zouden het liefst het vliegtuig pakken en naar jullie toekomen... PR zijn volgend jaar toch 40 jaar getrouwd, misschien idee om met zijn allen nog een keer te gaan?????
We hebben de sms idd gehad, waren met zijn 2-en dagje op stap. dikke knuffels en kussen aan PR en nog veel plezier tijdens de laatste week.
PS in Diessen gaat alles goed.

Ruud en Astrid

Hallootjes!! We kunnen het niet helpen toch een beetje groen te worden van jaloezie als we jullie verhalen lezen en de foto's zien. Heerlijk!! Hier gaat ondertussen alles z'n gangetje. In ons huis wordt as donderdag de trap gerenoveerd. Zoals gewoonlijk gaat de crisis wederom aan ons voorbij!!
Groetjes Ruud en Astrid

Arno en Marieke

Als er een plaats op de wereld is waar we nu zouden willen zijn zeggen wij; GILI!!! Jongens geniet... geniet en geniet er zijn nog maar weinig zulke eilanden waar zo'n relaxte sfeer hangt dan op GILI Trawagan! Wij zijn echt JALOERS. Na 5 maanden weer ECHT heimwee!! Echt een aanrader is de snorkeltocht daar...!! Maar zoals jullie al wel weten hoef je niet ver te zwemmen om daar in Snorkelland te wanen....

No worries about the thing because everything gonna be allright...

GENIET GENIET EN GENIET ook een beetje voor ons!

Wil en Annie

Wij genieten al van het lezen van de verhalen je schrijft gezellig Erik.RPRW op de foto's te zien hebben jullie het wel na je zin. Nog een week genieten verder geen nieuws. Groetje Wil en Annie.

Peter

Het blijft genieten van jullie verhalen. Nog 30% van de reis te gaan en dan is het alweer voorbij zag ik. Geniet ze!
Wij zullen hier genieten van Extrema en Roze Maandag (zal Jamai de groeten doen :))

Jack Sybilla en Yente

Eindelijk weer eens tijd genomen om jullie verhalen te lezen, wat hebben jullie het leuk zeg! De foto van de kapsalon is niet doorgekomen maar wordt hier als spam eruitgegooid denk ik..... Ook nog in het casino geweest he? Vorige week met Heidi ook geweest en 250 euro gewonnen gaaf he? Het gaat hier allemaal zn gangetje, na een warme week nu even afgekoeld en volg week weer warm. Geniet maar lekker verder en laat de verhalen maaar komen. Knuffel vanuit Gilze

Pieter en Ria van Gestel

Piet en Riet dank je wel voor de kaart !
Het was ondanks dat jullie er niet bij waren toch een geslaagd feest.
Nog een fijne vakantie en goede terug reis.

Koen en Erik jullie hebben een mooie site. Veel reisgenot gewenst.

Groetjes Pieter en Ria van Gestel

pa en ma van doormaal

hallo Koen en Erik
wij hebben een goede vlucht gehad
om zes uur al in Amsterdam,en het regende dat het goot
toen we thuis waren scheen de zon weer
nog bedankt voor de gezellige vakantie

Susan

Hoi Erik en Koen,

Geweldig om te lezen wat jullie allemaal mee maken!
Zoals je 't beschrijft "Erik" zien we 't helemaal voor ons!
Echt leuk om zo jullie reis mee te delen!

Let goed op elkaar!
Heel veel lieve groeten van Susan en Reno